В Угорщині створили новий ультраправий рух, що відкрито пропагує расизм

фото
Понеділок, 10 липня 2017, 11:33

В передмісті Будапешту в минулі вихідні зібралися сотні угорських правих активістів, щоб започаткувати новий політичний рух, який має намір взяти участь у парламентських виборах наступного року.

Про це повідомляє Euractiv.

Видання відзначає, що основна опозиційна партія Угорщини – Йоббік - відійшла від своїх крайніх правих поглядів і тепер займає більш центристську позицію. Це створило простір для формування нових ініціатив.

Рух, що називається "Сила та Рішучість", виглядає більш радикальним, ніж будь-яка політична організація, яка націлена на серйозну політичну роль, та відкрито використовує мову расизму, щоб протистояти лібералізму та імміграції.

Три групи провели мітинг у передмісті угорської столиці Вецесі, символічно заявивши про "розгортання прапора ультраправих". Лідери груп планують взяти участь у виборах 2018 року.

Ласло Балаж, один з лідерів руху, розповів, що Європа показала погано продуману толерантність перед лицем небезпеки від існуючих меншин та напливу мільйонів людей.

"Десятки мільйонів додалися в ряди арабів, африканців і циган, які не будуть демонструвати жодної толерантності, як тільки усвідомлять силу, яку їх демографічне значення надає їм. Наша етнічна спільнота повинна бути першою... рівності не існує", - сказав він.

Ще один лідер руху Жолт Тейрітян використовував нацистську ідеологію Лебенсраума або життєвого простору, щоб описати картину сучасності Європи.

"Я пишаюся тим, що є білим європейцем ... І я залишаю за собою право захищати це", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.