Молдова посилила правила надання громадянства через випадки шахрайства

Понеділок, 10 липня 2017, 14:44

Парламент Молдови посилив правила надання громадянства через випадки шахрайства, яких значно побільшало після початку дії безвізового режиму з ЄС.

Про це повідомляє Noi.md.

Міністерство інформаційних технологій і зв'язку пояснило законодавчу ініціативу тим, що після лібералізації візового режиму для громадян Молдови з країнами Шенгенської угоди, молдовське громадянство стало більш привабливим.

"Спостерігається значне збільшення кількості охочих отримати громадянство, а також спроб домогтися громадянства незаконним шляхом, надаючи фальшиві документи", - наголошується в роз'яснювальній ноті.

Досі заяву про отримання або відновлення громадянства Молдови потрібно було подавати на ім'я президента - особисто або через представника. Представник повинен був мати завірену у нотаріуса довіреність.

Після прийняття поправок подача заяви про отримання громадянства Молдови через представника заборонена.

"Виключення можливості отримання громадянства на підставі довіреності створить можливість для виключення випадків незаконного отримання громадянства, сприятиме зміцненню безпеки Молдови в східній частині Європейського Союзу", - відзначило міністерство. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.