Берлін обговорить з Анкарою затримку ратифікації Паризької кліматичної угоди

Понеділок, 10 липня 2017, 15:06

Уряд Німеччини заявляє, що наступного місяця його представник проведе переговори з Туреччиною з приводу затримки ратифікації Анкарою Паризької кліматичної угоди.

Про це повідомляє Associated Press.

На саміті "Великої двадцятки" в Гамбурзі Туреччина була серед 19 держав, які підтвердили свою прихильність Паризькій кліматичній угоді.

Однак президент Реджеп Таїп Ердоган пізніше сказав, що Анкара не буде ратифікувати угоду, "поки обіцянки, які були зроблені, не будуть дотримані". Він заявив, що раніше екс-президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв, що Туреччина не буде розглядатися як промислово розвинена країна.

За словами прес-секретар Міністерства навколишнього середовища Німеччини, питання полягає в тому, чи зможе Туреччина отримати гроші з Зеленого кліматичного фонду, що допомагає країнам, які розвиваються, скорочувати викиди і адаптуватися до зміни клімату.

У серпні заступник міністра навколишнього середовища Німеччини проведе переговори з Туреччиною з цього питання.  

Нагадаємо, лідери "Великої двадцятки" прийняли фінальну декларацію саміту у Гамбурзі, врахувавши у ній особливу позицію США щодо кліматичних змін.

За наполяганням США у тексті документу збереглася згадка про горючі корисні копалини у контексті можливості їх використання у поєднанні з відновлюваними джерелами енергії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.