Сирійські спостерігачі підтверджують інформацію про смерть лідера ІДІЛ

Вівторок, 11 липня 2017, 15:34

Спостерігачі правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу прав людини" підтверджують інформацію про загибель лідера терористичного угруповання "Ісламська держава" Абу Бакра аль-Багдаді.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми маємо підтвердження інформації від лідерів "Ісламської держави", включаючи одного з найвищих керівників у східній місцевості провінції Дейр-ель-Зор", - сказав директор організації Рамі Абдулрахман.

За його словами, джерела в місті Дейр-ель-Зор отримали інформацію від членів "Ісламської держави", що Аль-Багдаді помер, "але вони не вказали, коли саме це сталося".

Іракські та курдські чиновники поки не підтвердили смерть Аль-Багдаді. Міністерство оборони США заявило, що не має жодної інформації, що підтверджує смерть лідера ІДІЛ.

Сайти та канали у соціальних мереж, що пов’язані з ІДІЛ, не публікували жодної інформації щодо смерті Аль-Багдаді.

Нагадаємо, у вівторок іракський телеканал Alsumaria News повідомив про загибель Абу Бакра аль-Багдаді. 

Про смерть аль-Багдаді повідомляли багато разів, проте жодного разу інформація не йшла від ІДІЛ.

Нагадаємо, 16 червня Міноборони РФ заявило про знищення 300 бойовиків ІДІЛ включно з лідером терористів Аль-Багдаді в Сирії. Це начебто трапилося внаслідок російського авіаудару, завданого наприкінці травня.

Міноборони РФ також оприлюднило фотографію, яка мала б підтвердити знищення командного пункту терористичного угрупування "Ісламська держава" в районі Ракки в Сирії.

Міжнародна військова коаліція проти "Ісламської держави", яку очолюють США, не підтвердила інформацію росіян про загибель Аль-Багдаді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.