Стали відомі подробиці зустрічі Порошенка з послами НАТО, де йшлося про ПДЧ

Вівторок, 11 липня 2017, 16:33

Президент Петро Порошенко на засідання Комісії Україна-НАТО дійсно ініціював консультації з приводу Плану дій щодо членства в Альянсі (ПДЧ), але жодної домовленості про рух до ПДЧ досягнуто не було.

Про це йдеться у статті "Довгий шлях до НАТО: про що насправді домовився Порошенко з країнами-членами Альянсу".

"Так, президент чітко заявив, що ми хочемо вести діалог про надання Україні ПДЧ, і я на власні вуха це чув", - запевнив один з українських посадовців.

Відразу кілька джерел "Європейської правди" підтвердили: принаймні частину іноземних учасників Комісії Україна-НАТО здивувало не лише те, що вони "позитивно сприйняли" пропозицію Порошенка, але й те, що вони взагалі її обговорювали.

"Схоже, президент говорив розмито – не всі звернули увагу на його слова про новий формат. Виступ Порошенка справді був сприйнятий позитивно, але саме виступ, а не ця ідея", - зауважив один зі співрозмовників.

"Посли, виходячи з засідання, говорили протилежне – що Порошенко зміг уникнути всіх спірних моментів та пропозицій. Тобто цю ідею вони не почули", - зазначив ще один співробітник структур альянсу, що не був особисто присутній під час дискусії.

Співрозмовники також підтверджують, що заява Порошенка спричинила справжню бурю в альянсі і найбільше обурювалися деякі центральноєвропейські держави, які у нас часом зараховують до друзів Києва.

Раніше повідомлялося, що Члени Північноатлантичної ради "взяли до уваги" прагнення України отримати план дій щодо членства, але не давали згоди з цього приводу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.