Новим генсеком ОБСЄ стане швейцарський дипломат

Середа, 12 липня 2017, 08:58

Члени Організацію з безпеки та співробітництва в Європі подолали місяці конфлікту та визначились з кандидатурою генерального секретаря організації: ним стане швейцарський дипломат Томас Гремінгер.

Про це у понеділок після неформальної міністерської зустрічі ОБСЄ в австрійському Мауербасі заявив глава МЗС Австрії, чинний глава ОБСЄ Себастьян Курц, повідомляє Reuters.

За його словами, члени організації досягли політичної згоди щодо керівних посад в організації. При цьому Курц похвалив "дуже конструктивну роль" голови МЗС Росії Сергія Лаврова.

Наступним генеральним секретарем організації стане колишній постійний представник Швейцарії в ОБСЄ Томас Гремінгер.

Крім того, новим комісаром у справах нацменшин стане колишній генсек ОБСЄ Ламберто Занньер, представником з питань свободи ЗМІ стане француз Арлем Дезір, а главою Бюро з питань демократії та прав людини (БДІПЛ) - представниця Ісландії Сольрун Гісладоттір.

"Ми повинні боротись з величезною втратою довіри в ОБСЄ", - заявив Себастіан Курц. Він додав, що передусім організація потребує сильного лідерства. "Це було великим викликом впродовж останніх місяців, я би навіть сказав років", - додав Курц.

Нагадаємо, з 1 липня ОБСЄ залишилась без генерального секретаря та кількох важливих керівників, оскільки члени організації не змогли визначитись із наступником Ламберто Заньєра. Однією з причин стали розбіжності між Росією та іншими членами організації

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.