Додон не виключає членства Молдови в Євразійському економічному союзі

Середа, 12 липня 2017, 09:59

Президент Молдови Ігор Додон виступає за перегляд угоди про асоціацію з ЄС і не виключає членства своєї країни в Євразійському економічному союзі (ЄАЕС).

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Беларусь 1", повідомляє БЕЛТА.

Щодо підписаної в 2014 році угоди про асоціацію з Європейським союзом, Ігор Додон підкреслив, що в цьому питанні необхідно виходити з національних інтересів.

"За ці три роки ми бачимо, що, на жаль, результатів позитивних не дано. Корупція зростає при цій парламентській владі, інвестиції рекордно впали за останні 20 років. Місцевих виробників ми вбиваємо цією політикою, тому що ми відкрили ринки і сюди ринули європейські товари, які субсидуються в країнах ЄС " – заявив він.

"Коли береш всі ці моменти, думаєш, для чого це було підписано. В чиїх інтересах? У Молдови я поки що не бачу ніяких результатів. Звичайно, все це потрібно переглядати" - додав президент Молдови.

Додон переконаний, що економіка його країни розквітне тільки в тому випадку, якщо держава зможе пробитися на ринки ЄАЕС.

"Тому ми зробили перший крок - підписали меморандум про співпрацю на початку квітня. Цей меморандум не суперечить іншим угодам, які є у Молдови. Другий крок - ми подали заявку, щоб отримати статус спостерігача в ЄАЕС. Цю заявку розглянули, і в жовтні, швидше за все, буде прийнято остаточне рішення", - сказав президент Молдови.

"Всі ці кроки для зближення з ЄАЕС. Станом ми членам ЄАЕС на якомусь етапі? Я цього не виключаю. Вважаю, що для Молдови це було б правильно "- заявив Додон.

Разом з тим він звернув увагу, що відповідне рішення повинен прийняти народ. Для цього в країні можуть провести референдум.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.