В Албанії онука комуністичного диктатора засудили за контрабанду кокаїну

Середа, 12 липня 2017, 12:27

Албанський суд засудив онука колишнього комуністичного диктатора Енвера Ходжі до десяти років в'язниці за контрабанду кокаїну.

Про це повідомляє AFP.

Ермал Ходжа входив до групи з дев'яти осіб, в якій також були двоє колумбійців, які у вівторок отримали тюремні терміни від 10 до 13 років.

Вони були визнані винними у приналежності до "злочинної групи, залученої до торгівлі кокаїном з Куби через Албанію до країн Західної Європи", - сказано в судовому рішенні.

42-річний Ходжа та його спільники були заарештовані в січні 2015 року під час операції, в рамках якої також вилучили 120 кілограмів кокаїну. Поліція також виявила лабораторію переробки наркотичних речовин в місті Хібрак, 68 км на південь від Тирани.

Енвер Ходжа керував Албанією з 1944 року до своєї смерті в 1985 році. Він ізолював балканську країну і запровадив суворий диктаторський режим.

У доповіді Державного департаменту США за 2017 рік йдеться про те, що Албанія "залишається транзитним маршрутом для кокаїну та героїну, призначеного для європейських ринків".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.