Китай відкриває першу військово-морську базу за кордоном

Середа, 12 липня 2017, 12:46

Китай у середу відправив перші кораблі з персоналом для військової бази в невеликій африканській країні Джибуті, що розташована в районі Африканського рогу.

Про це повідомляє Reuters.

Це перша китайська військово-морська база за кордоном, хоча Пекін офіційно описує її як базу матеріально-технічного забезпечення.

Китай почав будівництво бази минулого року. Її будуть використовувати для поповнення запасів кораблів військово-морських сил, що беруть участь у миротворчих та гуманітарних місіях, зокрема біля берегів Ємену та Сомалі.

"База забезпечить виконання Китаєм місій, таких як супровід, миротворча діяльність та гуманітарна допомога в Африці та Західній Азії", - йдеться в повідомленні Міноборони Китаю.

"Ця база також сприятиме виконання завдань за кордоном, включаючи військове співробітництво, спільні навчання, евакуацію, а також спільну підтримку безпеки міжнародних стратегічних морських шляхів", - повідомило китайське державне агентство Сіньхуа.

Джибуті знаходиться на південному вході в Червоне море на шляху до Суецького каналу. На території країни, затиснутої між Ефіопією, Еритреєю та Сомалі, також є американська, японська та французька бази.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.