Після безвізу пасажиропотік аеропорту Жуляни зріс на 60%

Середа, 12 липня 2017, 13:50

Потік пасажирів з України в країни Євросоюзу через пункт пропуску аеропорту "Київ" (Жуляни) за місяць після початку дії безвізового режиму збільшився на 60%.

Про це у Facebook повідомив в.о. керівника Київської міської митниці Державної фіскальної служби Сергій Тупальський.  

За його словами, з 11 червня по 10 липня через аеропорт "Київ" в ЄС виїхали 39923 громадян, тоді як в'їхали 39482 людини. Минулого року у цей же період ці показники становили відповідно 24948 і 24503.

Тупальский уточнив, що близько 75% подорожуючих саме громадяни України.

"Це перевищує всі наші очікування. До того ж збільшилась кількість міжнародних рейсів в аеропорту. Лише за місяць з'явились 9 нових маршрутів до країн ЄС", - написав Тупальський.

Зауважимо, у квітні, до початку дії безвізового режиму, глава Ради директорів аеропорту "Київ" Денис Костржевский у інтерв'ю "Українським новинам" розповів, що не очікує впливу безвізу на збільшення пасажиропотоку. 

У січні-березні 2017 року аеропорт "Київ" обслужив майже 300 тисяч пасажирів, це на 80% більше, ніж аналогічного періоду минулого року. Костржевский пояснив темпи росту пасажиропотоку стабілізацією макроекономічних показників та появою нових авіакомпаній в аеропорту. 

Нагадаємо, за перший місяць дії безвізового режиму між Україною та ЄС понад 95 тисяч українців перетнули кордон з Євросоюзом без віз, у в’їзді відмовили всього 50 громадянам України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.