В ЄС не дійшли згоди щодо формулювання про європейські прагнення України - ЗМІ

Середа, 12 липня 2017, 16:31

В Європейському Союзі не дійшли згоди щодо формулювання стосовно європейських прагнень України. Робота над цим питанням буде продовжена.

Таким став результат засідання Комітету постійних представників країн-членів ЄС (COREPER), на якому розглядалося це питання, повідомляє УНІАН.

"Домовленостей щодо формулювання стосовно європейських прагнень України не досягнуто, але ця робота (закріплення визнання європейських намірів Києва) буде продовжена з тим, щоб це було можливим на саміті Східного партнерства", - сказав співрозмовник агентства.

Разом з тим, він вказав, що відповідні положення вже є у ратифікованій Угоді про асоціацію Україна-ЄС, а також у декларації за результатами грудневого саміту 2016 року.

Відповідаючи на запитання, чи саме Нідерланди блокують вирішення цього пункту, представник Ради ЄС нагадав, що уряд саме цієї країни зробив все можливе, щоб ратифікація Угоди про асоціацію була можливою.

"Ми на саміті будемо обговорювати стратегію дій після набуття Угодою чинності, тому питання спільної декларації, як результату цього саміту, на сьогоднішньому порядку денному не стоїть. Наша мета - конкретні результати, а не слова", - наголосив представник Ради ЄС.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Нідерланди, Франція та Німеччина виступають проти включення пункту про європейську перспективу України у спільну заяву за підсумками саміту Україна – ЄС, який проходить у Києві 12-13 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.