Уряд Угорщини в суботу завершить "плакатну" кампанію проти Сороса

фото
Четвер, 13 липня 2017, 12:14

Уряд Угорщини у суботу закінчить кампанію проти мігрантів, яка супроводжується розміщенням плакатів із зображенням американського фінансиста Джорджа Сороса.

Про це заявив представник уряду Золтан Ковач, повідомляє Reuters.

Рекламні щити та повнотекстова медіа-реклама була розміщена в багатьох містах Угорщини. На плакатах зображений усміхнений Сорос, який є критиком уряду прем'єр-міністра Віктора Орбана, і підпис: "Не дозволь Соросу сміятися останнім".

 

Деякі рекламні плакати були розмальовані графіті з написами "смердючий єврей".

Федерація єврейських угруповань Угорщини закликала Орбана припинити кампанію, заявивши, що вона нагадує "темні часи Європи". Уряд Орбана рішуче заперечував, що рекламна кампанія антисемітська.

Представник уряду заявив, що кампанія закінчиться 15 липня, після чого продовжаться "національні консультації" з питань іноземного впливу та масової імміграції.

"Кампанія, яка тривала шість тижнів, закінчиться 15 липня", - сказав Ковач.

Він сказав, що завершення кампанії не має нічого спільного з візитом прем'єр-міністра Ізраїлю до Будапешта наступного тижня. Він відмовився сказати, скільки коштувала рекламна кампанія.

Нагадаємо, Орбан заявляв, що Сорос платить "мережам агентів" неурядових організацій з метою нав'язування своєї політики, включаючи сприяння міграції в Європі та в Угорщині.

Як відомо, Європейський парламент ухвалив резолюцію, що закликає ЄС запустити процедуру 7 статті проти Угорщини через серйозне погіршення верховенства права та демократії в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.