Макрон: Західний світ "тріщить", відколи Трамп став президентом США

Четвер, 13 липня 2017, 12:53

Західний світ "тріщить з часу американських виборів" у листопаді, але Європа досі потребує США, а світ потребує Європи.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон у інтерв’ю французьким ЗМІ напередодні візиту Дональда Трампа до парижа, пише Politico.

"Сполучені Штати висловлюють сумніви стосовно багатосторонності, ООН, СОТ, клімату. Світовий порядок часів 1945 року, реорганізований після падіння Берлінського муру, зараз перебуває у кризі. У цьому контексті Європа є абсолютною необхідністю", - відзначив Еммануель Макрон.

Макрон є жорстким критиком рішення Дональда Трампа вивести США із Паризької кліматичної угоди. Однак він обіцяє докласти усіх зусиль, щоб США продовжували бути частиною Угоди.

"Я зроблю все, щоб переконати міста, штати, американських підприємців слідувати за нами. Американці будуть частино. Паризької кліматичної угоди, хоче цього уряд чи ні", - підкреслив Макрон.

Макрон також підтвердив свої плани щодо реформи єврозони напередодні спільного засідання французького та німецького урядів у Парижі, яке має відбутися у четвер. 

Як відомо, у четверд Дональд Трамп прибув з візитом до Парижа, де він зустрінеться з Еммануелем Макроном та візьме участь у параді до Дня взяття Бастилії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.