Теракт у Ніцці: прокуратура вимагає вилучити з продажу журнал Paris Match

Четвер, 13 липня 2017, 14:38

Прокурор Парижа вимагає вилучити з продажу журнал Paris Match, який опублікував зображення з камер спостереження, зроблені під час теракту у Ніцці 14 липня минулого року.

Про це повідомляє BBC.

Публікація зображень викликала критику у жертв нападу, які звинуватили журнал у прагненні до сенсації. Опубліковані фотографії, вважають вони, посягають на гідність жертв та їхніх близьких.

Прокурор звернувся до суду з вимогою розпорядитися про вилучення з продажу журналу, а також заборонити публікацію цих зображень у всіх форматах, особливо в інтернеті.

У редакційній статті, опублікованій на сайті Paris Match незадовго до півночі середи, редактор видання Олів’є Роян написав, що журнал бореться за право громадян та передусім потерпілих знати правду про страшні події під час атаки.

Він стверджує, що відео з камер спостереження, з яких було взято скріншоти, які власне й були опубліковані в журналі, нещодавно транслювалось на телебаченні. Він переконує, що на відео зображені віддалені від сцени теракту кадри, на яких не можливо ідентифікувати жертв.

Нагадаємо, 14 липня минулого року під час святкування Дня взяття Бастилії у французькій Ніцці стався теракт. Терорист на вантажівці на Англійській набережній убив 86 людей. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.