Кіпр почав розвідку газу у морі, Туреччина лютує і відправляє фрегат

Четвер, 13 липня 2017, 17:06

Міністерство енергетики Кіпру у четвер повідомило, що бурове судно "West Capella", зафрахтоване французькою компанією Total та італійською ENI, починає розвідку газових родовищ поблизу острова. Це викликало негативну реакцію Туреччини.

Про це повідомляє Reuters.

Глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що Анкара вживатиме заходів проти розвідки нафти або газу з боку греків-кіпріотів навколо Кіпру, додавши, що право на ці резерви також мають турки-кіпріоти.

Чавушоглу додав, що відправка бурового судна показує "нещирість" греків-кіпріотів у переговорах переговори щодо об'єднання розділеного острова, які минулого тижня зазнали невдачі.

Телеканал CNNTurk повідомив, що Збройні сили Туреччини відправили фрегат для спостереження за буровим судном.

"Фрегат виконує свої обов’язки у Східному Середземномор'ї, спостерігаючи за судном "West Capella... що, за попередньою інформацією, може здійснювати буріння", - заявили військові.

Міністр енергетики Кіпру повідомив, що бурове судно проводитиме розвідку приблизно в 180 км від південного узбережжя острова, на відстані 8 км від кордону, що відокремлює кіпрські та єгипетські виключні економічні зони.

бурове судно West Capella 

Як зазначає Cyprus Mail, буровий майданчик також знаходиться приблизно в 40 км від супергігантського газового поля Зор в економічних водах Єгипту, де в 2015 році було виявлено величезні поклади газу.

Видання також повідомляє, що вівторок бурове судно у вівторок було перехоплене турецьким фрегатом приблизно в 30 милях від Нікосії, між Крітом та Кіпром, але йому дозволили пройти без будь-яких перешкод.

Туреччина також оголосила військові навчання в районі на захід від Кіпру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.