В Естонії схвалили проект договорів про громадянство

П'ятниця, 14 липня 2017, 10:59

Уряд Естонії у четвер схвалив проект договорів про громадянство.

Про це повідомляє портал ERR.

Це означає, що в майбутньому бажаючі отримати громадянство Естонії особи зможуть для досягнення своєї мети укладати з державою договір про співпрацю.

За словами міністра внутрішніх справ Естонії Андреса Анвельта, вже найближчим часом, після того, як Рійгікогу прийме цей законопроект, люди, які прожили в Естонії не менше п'яти років, зможуть укладати з державою договір.

За умовами договору, особа зобов'язується досягти рівня B1 у володінні естонською мовою і продовжити цей процес.

"Особа також зобов'язується після мовного навчання клопотати про громадянство Естонії", - пояснив Анвельт.

За його словами, для укладення такого договору необхідна відповідність всім перерахованим в законі про громадянство умовам. "Один з головних пунктів - чи було особу засуджено", - зазначив Анвельт.

За його словами, держава оплатить мовне навчання. Крім того, за погодженням з роботодавцем особа зможе отримувати на один навчальний модуль в рік 20 вихідних, які держава компенсує в розмірі середньої зарплати.

"Це так звана навчальна відпустка на мовне навчання. Договір буде вважатися дотриманим, якщо особа пройшла мовні курси в необхідному обсязі, здала мовний іспит на рівень B1 і подала Департаменту поліції і прикордонної охорони клопотання про надання громадянства", - сказав Анвельт.

Якщо особа порушить договір, у держави в його відношенні виникне право вимоги. "Спочатку планується, що в проекті договору про громадянство братиме участь до 1000 людина протягом трьох років", - додав Анвельт.

Вважається, що цей проект допоможе у вирішенні проблеми негромадян – переважно російськомовних жителів Естонії, які після розпаду СРСР не отримали естонський паспорт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.