Туреччина заблокувала візит німецьких депутатів на базу НАТО

П'ятниця, 14 липня 2017, 18:14

Туреччина заблокувала запланований візит депутатів німецького Бундестагу на базу НАТО у місті Конья, де розміщені військові Бундесвера.

Про це повідомляє Spiegel.

Поїздка делегації Комітету з оборони парламенту Німеччини була запланована на 17 липня.

Міністерство закордонних справи Німеччини і Міністерство оборони повідомили, що Анкара скасувала візит політикам сьогодні у другій половині дня.

За словами представника німецького МЗС, в Анкарі натякнули, що з огляду на погані німецько-турецькі відносини, візит парламентаріїв в даний час неможливий.

Німеччина не хоче відмовлятися від візиту і Берлін вже висловив своє невдоволення НАТО в Брюсселі. Не виключено, що візит таки відбудеться  до парламентських виборів у вересні. 

Нагадаємо, Німеччина 9 липня почала виводити свої війська з турецької авіабази "Інджирлік", де вони підтримували міжнародні операції проти "Ісламської держави".

Причиною виведення контингенту стала заборона з боку турецької влади німецьким парламентарям відвідувати солдат Бундесверу. Заборона була відповіддю Анкари на надання у Німеччині притулку турецьким солдатам, які як військові НАТО були дислоковані на території ФРН.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.