ОАЕ організували кібератаки на ЗМІ і соцмережі Катару - ЗМІ

Понеділок, 17 липня 2017, 08:42

Об'єднані Арабські Емірати в травні організували кібератаку на урядові новинні сайти і соціальні мережі в Катарі з метою публікації неправдивих цитат катарського еміра, що згодом спричинило конфлікт в регіоні.

Про це повідомляє The Washington Post з посиланням на чиновників розвідки США.

За даними розвідки,  23 травня представники уряду ОАЕ обговорювали цей план. Залишається невизначеним, чи ОАЕ самі організували кібератаку, або ж найняли для цього когось.

Кібератака і публікація фейковий новин відбулася 24 травня. Зокрема, з'явилися цитати еміра Катару Тамім бен Хамад Аль Тані, який нібито підтримав Іран і ХАМАС.

Посилаючись на повідомлення, нібито зроблені еміром, Саудівська Аравія, ОАЕ, Бахрейн та Єгипет негайно заборонили всі катарські ЗМІ. Потім вони розірвали відносини з Катаром і оголосили торговельний і дипломатичний бойкот.

Коментуючи публікацію The Washington Post, посольство ОАЕ в Вашингтоні заявило, що країні не "не має ніякого відношення" до хакерської атаки, а статтю газети назвали "брехливою".

Як відомо, Саудівська Аравія, Єгипет, Об'єднані Арабські Емірати та Бахрейн, які розірвали дипломатичні та економічні зв’язки з Катаром та звинуватили його у підтримці тероризму, висунули список вимог Катару, що складається з 13 пунктів.

Від Катару вимагають розірвати дипломатичні зв’язки з Іраном, закрити військову базу Туреччини на своїй території та закрити телеканал "Аль-Джазіра".

Катар неодноразово відкидав звинувачення та заявляв, що не буде виконувати вимог, адже вони порушують його суверенітет. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.