Греція просить дозволу призупинити посилені перевірки на кордонах ЄС

Понеділок, 17 липня 2017, 09:57

Греція подала заяву до інституцій ЄС, другу за останні чотири місяці, з проханням звільнити від обов'язку виконувати систематичні перевірки на своїх кордонах.

Про це повідомляє Ekathimerini.

У документі, який було надіслано минулого тижня до Європейської комісії, Європейської прикордонної служби Frontex та країн-членів ЄС, грецька поліція (ELAS) просить про 18-місяЧне призупинення зобов'язань щодо запровадження нових та жорстких перевірок на кордонах - відповідно до поправок до Шенгенського кодексу, які набрали чинності в квітні.

Грецька влада мотивує своє прохання недоліками інфраструктури та збільшенням трафіку в 12 аеропортах по всій країні, включаючи міжнародний аеропорт Афіни.

ELAS також вимагає призупинення нових правил Шенгену на сухопутних кордонах країни на кілької контрольних пунктах на кордоні з Македонією та Болгарією.

За даними ELAS, ці контрольні пункти стосуються великої кількості мандрівників, а впровадження нових правил може мати серйозні наслідки для руху, особливо в літні місяці.

Поліція заявляє, що вони продовжуватимуть "цільові" перевірки осіб, підозрюваних у торгівлі людьми чи тероризмом, додавши, що інші країни також зажадали подібного призупинення дії нових правил.

Нова поправка зобов'язує держави-члени ЄС проводити систематичні перевірки через бази даних всіх осіб, включаючи тих, хто користується правом вільного пересування відповідно до законодавства ЄС, коли вони перетинають зовнішні кордони.

7 квітня Греція почала впроваджувати нові правила, але через два дні вона попросила та одержала дозвіл на 6-місячне призупинення через серйозні затримки, головним чином в Міжнародному аеропорту Афіни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.