Південна Корея запропонувала КНДР переговори вперше з 2015 року

Понеділок, 17 липня 2017, 11:58

Південна Корея запропонувала військовим Північної Кореї провести прямі переговори, щоб розрядити напруженість на Корейському півострові після ракетних випробувань режимом КНДР та відновити зближення родин, розділених війною в 1950-х роках.

Про це повідомив міністр оборони Південної Кореї Су Чо-Сук.

"Ми пропонуємо військові переговори з Північною Кореєю 21 липня в Тонгілгаку, щоб зупинити всю ворожу діяльність, яка підвищує військову напруженість на лінії демаркації", - сказав міністр.

Тонгілгак - це північнокорейська будівля в селі Панмунджом на кордоні, що використовувалась для попередніх міжкордонних переговорів. Остання зустріч на рівні урядів відбулася там в грудні 2015 року.

Нагадаємо, 4 липня Пхеньян повідомив, що провів успішне випробування міжконтинентальної балістичної ракети. Офіційні особи США підтвердили запуск. Повідомлялося, що ракета здатна досягти території Аляски.

США попереджають, що готові застосувати військову силу проти КНДР, якщо це буде необхідно для припинення її ядерної програми.

Також відомо, що уряд США намагається арештувати мільйони доларіву восьми великих банках за підозрою у здійсненні заборонених транзакцій для КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.