Поліція Німеччини розслідує масові заворушення на святі в місті Шорндорф

Понеділок, 17 липня 2017, 14:29

Поліція федеральної землі Баден-Вюртемберг почала розслідування масових заворушень під час міського свята в Шорндорфі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Так, народні гуляння були затьмарені погромами і як мінімум чотирма випадками сексуальних домагань. В останніх звинувачують одного іракського і трьох афганських прохачів притулку.

Крім того, заявили в поліції, в ніч на неділю, 16 липня, в міському парку зібралося близько 1000 хуліганів. В основномумова йшла про молодих людей, більшість з яких мають так звані "мігрантські корені". Вони стали кидати пляшки в фасад міського замку, інших святкуючих і поліцейських, які охороняли захід. Спроби затримати хуліганів привели до зіткнень з поліцією.

Протягом ночі місто буквально тероризували кілька груп погромників, в кожну з яких входило від 30 до 50 осіб. Багато з них були озброєні ножами. Є постраждалі, кілька поліцейських машин були розбиті, кузови деяких розмальовані графіті. Щоб взяти ситуацію під контроль, правоохоронцям довелося викликати підкріплення.

Обер-бургомістр Шорндорфа Маттіас Клопфер не погодився з деякими оцінками поліції. Зокрема, він заявив, що серед погромників, які зібралися в парку, більшість становили старшокласники і випускники шкіл напідпитку. За його словами, лише пізніше до них приєдналися і мігранти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.