Лісові пожежі у Хорватії: вогонь дістався до міста Спліт

фото
Вівторок, 18 липня 2017, 09:51

У Хорватії навколо міст на узбережжі Адріатичного моря в понеділок почалися сильні лісові пожежі, які швидко поширюються через сильний північно-східний вітер і високу температуру.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Пожежі, що спалахнули в кількох селах навколо гори Мосор, на південь від міста Спліт, рухаються до його передмість, таких як Зрновиця на сході, де розташована ракетна база. У понеділок вдень вся затока була покрита чорним димом.

 

До вечора вогонь дістався до міста, поширився на міське кладовище, а також на міське сміттєзвалище у Кареповаці. З цієї причини влада попередила, щоб мешканці Спліта залишалися в приміщеннях.

 

Деякі райони Спліта, а також навколишні міста Солін і Кастела, залишилися електрики. В сусідніх селах і передмістях згоріли кілька будинків.

 

Крім пожежних, до гасіння пожеж залучили військових і авіацію.

Нагадаємо, Чорногорія звернулася до ЄС з допомогою в ліквідації руйнівних пожеж, які не припиняються в центральній частині країни та на узбережжі.

Раніше стало відомо, що президент італійського регіону Лаціо заявив, що попросить уряд оголосити надзвичайний стан через масштабні пожежі, які спустошили сотні гектарів землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: