Продовження дії мита на брухт не поширюватиметься на експорт в ЄС - віце-прем'єр

Вівторок, 18 липня 2017, 14:14

Прийнятий Верховною Радою закон про продовження на рік підвищеного мита на вивіз брухту чорних металів не поширюватиметься на експорт в країни-члени Європейського Союзу.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю Інтерфакс-Україна.

"З металобрухтому ситуація така: навіть протягом дії додаткового мита в 30 євро за тонну експорт в країни ЄС здійснювався відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС з митом 9,5 євро за тонну", - сказала вона.

Віце-прем'єр зазначила, що підвищене мито не застосовувалася раніше, не застосовуватиметься і тепер, оскільки Угода про асоціацію є міжнародним договором і має більшу юридичну силу, ніж внутрішній закон.

Таким чином, за її словами, цей закон не порушує норми зони вільної торгівлі.

Нагадаємо, 14 липня Рада внесла поправки в закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо зменшення дефіциту брухту чорних металів на внутрішньому ринку" з урахуванням пропозицій президента Петра Порошенка. Дію мита продовжили на один рік, замість двох.

Представництво ЄС в Україні виступило із закликом не продовжувати дію мит на експорт металобрухту, тому що цей крок порушить домовленість із ЄС щодо скасування цих мит.

Читайте також: "Дежавю для ЄС: чому Брюссель не піде на компроміс по миту на металобрухт"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.