У Литві меру довелось вибачитися за зустріч школярів з путінськими байкерами

Середа, 19 липня 2017, 16:16

Мер Плунге Аудрюс Клішоніс назвав помилкою участь литовських дітей в програмі дитячого табору в Росії, в рамках якої відбулася зустріч з підтримуваним Кремлем клубом байкерів "Нічні вовки".

Про це повідомляє Delfi.

Група школярів з Плунге перебувала в літньому таборі під наглядом представників місцевого самоврядування в підмосковному Красногорську з 1 по 12 липня.  

В рамках табору діти відвідали музей Великої Вітчизняної війни, а згодом у табір навідалися байкери з клубу "Нічні вовки".

Це викликало критику спікера Сейму Литви Віктораса Пранцкетіса. Він заявив, що "м'яка сила Росії шукає будь-які способи впливати на громадян Литви, щоб вони стали вірити в те, чого хочеться Росії". Пранцкетіс зазначив, що місцевій владі слід було "утриматися від таких місій".

Згодом  партія "Рух лібералів" поширила повідомлення для преси із вибаченням мера Плунге Аудрюса Клішоніса, який належить до політичної партії.

"Я вибачаюся в зв'язку з тим, що діти Плунге і їхні літні канікули були вплутані в захід з явно пропагандистськими ознаками", - ідеться у заяві мера. Він назвав інцидент помилкою.

Партія "Рух лібералів" стверджує, що відвідування табору членами клубу байкерів "Нічні вовки" не було передбачено програмою, заздалегідь узгодженою з литовською стороною.

Як відомо, глава байкерського клубу "Нічні вовки" Олександр Залдостанов підтримує тісні зв'язки з російським президентом Володимиром Путіним, а самі байкери постійно беруть участь у пропагандистських заходах РФ. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.