ЄС має переглянути допомогу Туреччині через арешти правозахисників - ФРН

Четвер, 20 липня 2017, 10:21

Німеччина не виключає призупинення надання Туреччині фінансової допомоги від Євросоюзу через арешт шести правозахисників, серед яких є і громадянин ФРН.

Про це заявив прес-секретар німецького уряду Штефан Зайберт, повідомляє Euractiv.

"На жаль, у нас постійно є причина говорити з Туреччиною про громадянські свободи та свободу преси. Ми вважаємо важливим переглянути допомогу на тлі останніх подій", - сказав Зайберт.

Йдеться про пакет допомоги на суму 3 млрд євро, яку ЄС пообіцяв Туреччині в обмін на стримування потоку мігрантів, в основному з конфліктних зон на Близькому Сході. Ця угода допомогла різко скоротити кількість прибулих мігрантів.

Міністр закордонних справ Німеччини Зігмар Габріель навіть скоротив свою відпустку для врегулювання недавнього напруження з Туреччиною.

Нагадаємо, МЗС Німеччини викликало посла Туреччини у зв’язку з затриманням німецького правозахисника Петера Штойдтнера.

Штойдтнер разом з главою турецького відділення Amnesty International Іділь Есер і ще чотирма правозахисниками за рішенням суду будуть перебувати під вартою до закінчення слідства.

Їх затримали 5 липня в Стамбулі під час семінару під назвою "Цифрова безпеку і інформаційний менеджмент". Правозахисникам інкримінують підтримку неназваної терористичної організації.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: