Польща вважає, що ЄС необґрунтовано критикує судову реформу

Четвер, 20 липня 2017, 11:39

Міністерство закордонних справ Польщі вважає передчасною критику віце-президента Єврокомісії Франса Тіммерманса на адресу польської судової реформи.

Про це ідеться у заяві МЗС Польщі, опублікованій на сайті 19 липня.

У середу Франс Тіммерманс пригрозив розпочати процедуру притягнення до відповідальності за порушення законодавства ЄС, якщо судова реформа буде впроваджена в її нинішньому вигляді.

"Така реакція є необґрунтованою і невиправданою, оскільки процес реформування польської судової системи тільки почався. Ця дія є передчасною", - ідеться у заяві польського МЗС.

Міністерство стверджує, що Польща упродовж багатьох місяців веде діалог з міжнародними організаціями у справі змін у судовій системі.

"Польща готова вести діалог з Європейською комісією, дотримуючись принципів суверенітету держави-члена ЄС", - наголосили в дипвідомстві.

Однак, вважають у польському МЗС, такому діалогу не сприяє вказування Єврокомісією із ким з уряду вона хоче розмовляти та висування ультимативних термінів слухання конституційних міністрів у Брюсселі".

Нагадаємо, у середу віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс закликав Польщу відкласти проведення судової реформи, в іншому разі на Варшаву чекає дисциплінарне покарання.

За його словами, реформа судочинства матиме "дуже значний негативний вплив" на незалежність судів.

Детальніше про конфлікт довкола зміни польського судоустрою читайте у матеріалі ЄвроПравди: "Судова реформа вилилася у протести: Польща йде на загострення конфлікту з ЄС". 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.