МЗС Литви може посилити рекомендації щодо співпраці з Росією

Четвер, 20 липня 2017, 12:18

МЗС Литви розгляне можливість посилення рекомендацій щодо співпраці з органами влади Росії на тлі скандалу з участю литовських дітей в програмі дитячого табору в Росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс, повідомляє портал Delfi.

"Ці контакти потрібні, це все ж сусідня держава, тільки необхідні реальна пильність і здоровий глузд. У кожному разі потрібно якось питати, що хтось дозволив, а то має місце певне нехтування відповідальністю. Я б запропонував насамперед взяти на себе відповідальність тим, хто безпосередньо організовує такі заходи і хто безпосередньо бере участь в них, бачить, що відбувається", - сказав Лінкявічюс.

"Ми теж, мабуть, посилимо рекомендації, якщо на місці не виходить самим зрозуміти і прийняти рішення", - додав він.

За даними міністра, 35 литовських самоврядувань з 60-ти підтримують зв'язки з різними містами Росії.

"Ці контакти складалися десятиліттями. В принципі це ніби нормальна практика. Однак якщо мати на увазі те, як Росія часто використовує різні заходи саме в своїх пропагандистських цілях, то ми і попереджаємо , що потрібно проявляти увагу в кожному випадку ", - сказав міністр.

Як повідомлялося, мер Плунге Аудрюс Клішоніс назвав помилкою участь литовських дітей в програмі дитячого табору в Росії, в рамках якої відбулася зустріч з підтримуваним Кремлем клубом байкерів "Нічні вовки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.