Молдова відмовилась прийняти військовий літак з віце-прем’єром РФ на борту

Четвер, 20 липня 2017, 12:26

Міністерство закордонних справ і європейської інтеграції Молдови не дозволило російській делегації на чолі з віце-прем'єром Дмитром Рогозіним проліт через свій повітряний простір.

Про це повідомляє NewsMaker.

Рогозін планував візит для участі в святкуванні 25-річчя початку миротворчої операції на Дністрі. Лист з відмовою міністерство направило в середу, 19 липня, в посольство РФ в Молдові.

У ньому йдеться, що молдовські компетентні органи змушені відмовити у дозволі на проліт через повітряний простір Молдови і посадку літаків військово-повітряних сил Росії в аеропортах Кишинева і Тирасполя.

Причиною назвали відсутність необхідних для цього умов, зокрема, відсутність контролю за Тираспольським аеропортом. Міністерство уточнює, що російська сторона була раніше неодноразово попереджена про це.

Крім того, у відомстві висловили жаль через відсутність узгодженого плану спільних заходів, приурочених до 25-річчя підписання Угоди про принципи мирного врегулювання збройного конфлікту в Придністров'ї.

Молдовські дипломати наголошують, що такі заходи недоцільно проводити в односторонньому порядку.

Незважаючи на заборону, Рогозін все одно має намір прилетіти в Молдову, передає "Интерфакс".

"Я не зрозумів, хто там мені що заборонив. Прилечу обов'язково. Зустрінемося і з президентом Молдови, і з керівництвом ПМР", - відзначив Рогозін. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.