Британія скасує заборону на провезення ноутбуків на рейсах з Туреччини – ЗМІ

Четвер, 20 липня 2017, 12:35

Велика Британія скасує обмеження щодо провезення великих електронних приладів у ручній поклажі на прямих рейсах з Туреччини.

Про це повідомляє турецьке державне агентство Anadolu з посиланням на дипломатичні джерела.

Відзначається, що така заява була зроблена під час телефонної розмови глави МЗС Британії Бориса Джонсона, державного міністра у справах Європи Алана Дункана і глави МЗС Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

Члени британського уряду відзначили, що рішення прийнято на основі міжвідомчих консультацій.

США повідомили дев'ять авіакомпаній, що здійснюють прямі рейси з країн Близького Сходу і Північної Африки в США, про введення з 25 березня заборони для пасажирів на провезення в ручній поклажі електронних пристроїв, за винятком мобільних телефонів. Заборона поширювалася на 10 аеропортів восьми країн світу, в тому числі і стамбульський аеропорт імені Ататюрка.

Згодом Велика Британія також оголосила про заборону пронесення в салони літаків ноутбуків, планшетів, камер і більшість іншої електронної техніки на пасажирських рейсах з Туреччини, Лівану, Йорданії, Єгипту, Тунісу та Саудівської Аравії.

Як повідомлялося, цього тижня адміністрація транспортної безпеки США остаточно скасувала заборону на перевезення в ручній поклажі ноутбуків та інших великих гаджетів в літаках, які прибувають з Близького Сходу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.