Уряд не зміг затвердити закупку послуг юристів для принципової суперечки в СОТ

Четвер, 20 липня 2017, 14:22

Український уряд не зміг затвердити закупку юридичних послуг для найбільш резонансної торговельної суперечки між Україною і Росією в СОТ.

Про це йдеться у статті ЄвроПравди "Непорозуміння у СОТ: навіщо Україні давати фору РФ у принциповій справі".

Як відомо, консультації у справі, в рамках якої Росія через механізми СОТ намагатиметься оскаржити всі обмежувальні заходи, введені Україною протягом останніх років проти російської продукції, розпочалися 19 липня у Женеві.

За даними ЄвроПравди, на консультації українська делегація поїхала, не маючи підтримки юристів.

 "Питання залучення юридичних радників до справи СОТ DS525 ще вирішується", – повідомили в Мінекономрозвитку.

Зазначається, що питання закупки юристів є досить специфічним і не може проходити по загальних правилах, а це вимагає додаткового дозволу у вигляді розпорядження про проведення закупівель за переговорними процедурами.

"Таке питання було внесено на урядове засідання, але не було схвалено. За неофіційною інформацією - через відсутність спільної позиції з цього приводу у МЗС та Мінекономрозвитку", - йдеться у статті.

Уряд, як зазначається, при цьому може керуватися аргументом того, що перші консультації не є надскладними, а чиновники, що представляють у СОТ українську позицію, є достатньо кваліфікованими, щоб викласти українську позицію з цього приводу. 

"Однак ця суперечка надважлива, щоб орієнтуватися на подібні аргументи. Будь-яке неточне формулювання може дорого коштувати нам вже незабаром", - наголошується у статті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.