Трамп шкодує про призначення Сешнса генпрокурором США

Четвер, 20 липня 2017, 14:49

Президент США Дональд Трамп незадоволений рішенням генпрокурора США Джеффа Сешнса відсторонитися від нагляду за розслідуванням щодо російського втручання у вибори.

Про це Трамп заявив в інтерв'ю виданню The New York Times.

Президент США заявив, що не призначив би Джеффа Сешнса генеральним прокурором, якби знав, що той відмовиться від нагляду за розслідуванням щодо російського втручання у вибори 2016 року.

Трамп назвав таке рішення Сешнса "дуже несправедливим щодо президента".

"Сешнс не повинен був самоусуватися, а якщо й збирався, то повинен був сказати мені до того, як погодився зайняти цю посаду, і я б вибрав когось іншого", - заявив Трамп.

"Джефф Сешнс погоджується зайняти посаду, займає її, потім самоусувається, що, на мою думку, дуже несправедливо стосовно президента, - додав він. - Навіщо братися за роботу, а потім усуватися від неї? Якби він самоусунувся до призначення, я б сказав: "Спасибі, Джефф, але я тебе не візьму". Це вкрай несправедливо - м'яко кажучи - щодо президента".

Нагадаємо, на початку березня генпрокурор США Джеф Сешнс взяв самовідвід у розслідуванні можливих зв'язків виборчого штабу президента Дональда Трампа з Росією.

Раніше стало відомо, що Джеф Сешнс у минулому році двічі розмовляв з послом Росії в США і не розповів про це на слуханнях у Сенаті. Лідер демократів у Палаті представників Конгресу США Ненсі Пелосі через це виступила з вимогою його відставки. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.