Британія розпочинає консультації щодо нової авіаційної стратегії після Brexit

П'ятниця, 21 липня 2017, 08:07

Велика Британія розпочала консультації щодо своєї довгострокової авіаційної стратегії, починаючи від питань багажу до навколишнього середовища, готуючи цю сферу для діяльності після виходу країни з ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Консультації триватимуть протягом наступних 18 місяців і завершаться публікацією остаточної авіаційної стратегії до кінця 2018 року.

Британський уряд заявив, що авіаційна стратегія відокремлена від переговорів щодо доступу до європейських ринків після того, як Британія вийде з ЄС.

"Метою даного завдання є довготривалий погляд на те, як ми можемо підтримувати та зміцнювати наші зв'язки з нашими європейськими партнерами та рештою світу", - сказав міністр транспорту Кріс Грейлінг.

Будуть обговорюватися низка тем, таких як обслуговування клієнтів, безпека та мінімізація впливу на навколишнє середовище будь-якої майбутньої експансії на рейсах.

Серед пропозицій громадськості буде запропоновано обговорити ідею реєстрації багажу в міських центрах та компенсацію за шум від літаків. Також буде розглянуто, як максимально використати існуючу потужність у аеропортах Британії.

Нагадаємо, британська лоукост-авіакомпанія easyJet подала заявку на отримання нового сертифіката авіаперевізника в Австрії, що дозволить їй продовжувати пролітати в ЄС після Brexit, незалежно від результату переговорів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.