У НАТО побоюються, що навчання РФ можуть бути "троянським конем"

П'ятниця, 21 липня 2017, 08:24

Союзники США по НАТО у Східній Європі та Україна стурбовані тим, що планові військові ігри Росії у вересні можуть бути "троянським конем" для постачання військової техніки до Білорусі.

Про це заявив командувач американськими силами в Європі генерал Бен Ходжес, повідомляє Reuters.

За словами Ходжеса, союзники будуть уважно стежити за військовою технікою, ввезеною до Білорусі для участі у військових навчаннях "Запад-2017", і за тим, чи вивезуть її потім назад до Росії.

"Люди стурбовані, що це "троянський кінь". Вони кажуть: "ми просто проводимо навчання", а потім раптово вони перемістили кудись всіх цих людей і обладнання", - сказав він.

Ходжес сказав, що не має ніяких вказівок на те, що у Росії є такі плани, але зазначив, що більша відкритість Москви щодо масштабів її військових ігор допоможе заспокоїти країни Східної Європи.

Росія заявила, що буде запрошувати спостерігачів на навчання, якщо кількість учасників перевищить 13 тисяч військових, як цього вимагають міжнародні домовленості.

Деякі союзники по НАТО вважають, що загальна кількість військових на навчаннях може скласти понад 100 тисяч осіб і це будуть найбільші навчання з 2013 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.