Катар змінив своє законодавство про боротьбу з тероризмом

П'ятниця, 21 липня 2017, 09:29

Емір Катару видав указ про внесення змін до деяких положень закону про боротьбу з тероризмом після того, як Катар та США домовились посилити боротьбу з тероризмом у Перській затоці.

Про це повідомляє Al Jazeera.

Відповідно до опублікованого в четвер указу були визначені терміни "терорист", "злочин", "терористичні акти", "терористичні організації", "заморожування коштів" і "фінансування тероризму".

У документі також визначаються процедури, пов'язані з деякими "терористичними діями". В указі зазначається, що особи і організації, яких звинувачували в "терористичній" діяльності, мають право оскаржувати подані на них в суд звинувачення.

Указ вийшов слідом за досягненням угоди між Катаром і Сполученими Штатами, спрямованою на посилення боротьби з тероризмом в регіоні Перської затоки. Катар став першою державою в регіоні Перської затоки, яка підписала таку угоду зі США.

Нагадаємо, Саудівська Аравія, Бахрейн, Єгипет і Об'єднані Арабські Емірати оголосили ізоляцію Катару, звинувативши його у фінансуванні тероризму. Катар обвинувачення арабських країн категорично відкидає. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.