У Нідерландах тривалість переговорів про коаліцію побила 40-річний рекорд

П'ятниця, 21 липня 2017, 13:02

Чотири партії Нідерландів вже 128 днів ведуть переговори про формування коаліції. Це - найтриваліший термін з 1970-х років.

Про це повідомляє EUobserver.

Голландський прем'єр-міністр Марк Рютте сподівається отримати третій термін на цій посаді. "Ця надія не зменшилася, вона навіть трохи збільшилася", - сказав Рютте.

Переговори про коаліцію тривають з березня між чотирма політичними партіями: ліберальною партією VVD, яка набрала найбільше голосів на виборах у березні, правоцентристськими партіями Християнські демократи та D66 і консервативним Християнським союзом.

На думку колишнього міністра фінансів Герріта Залма, який є посередником у переговорах, є підстави для оптимізму, але на прес-конференції в середу він також підкреслив, що учасники переговорів ще не досягли угоди. Партії взяли перерву до 9 серпня. 

Попередні рекорди з тривалості переговорів за останні 40 років також належать Рютте. Його перша правоцентристська коаліція була створена за 127 днів, а друга - за 54 дні.

Найдовше в сучасній історії Нідерландів тривали переговори про формування коаліційного уряду 1977-1981 років - 208 днів. Другий період тривалості формування складав 163 дні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.