Спецпредставник Держдепу США щодо України вперше відвідає Донбас

Субота, 22 липня 2017, 11:06

Спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер вирушив у свою першу поїздку до Східної України.

Про це повідомили в Державному департаменті США.

Свій візит в Україну та низку інших європейських держав Волкер розпочав у п'ятницю, 21 липня.

Повідомляється, що на сході України спецпредставник Держдепу США зустрінеться з потерпілими внаслідок агресії Росії та обговорить безпекові питання.

У понеділок, 24 липня він прибуде в Київ для зустрічі з українськими посадовцями для обговорення шляхів відновлення суверенітету та територіальної цілісності України.

Потім він поїде до Парижа, щоб зустрітися з французькими та німецькими високопосадовцями, щоб обговорити з ними Мінський процес та переговори в "нормандському" форматі.

Його наступною зупинкою буде Брюссель, де він зустрінеться з офіційними особами ЄС та НАТО для обговорення врегулювання конфлікту в Україні.

26 липня Волкер поїде до Відня для зустрічі з ОБСЄ, щоб обговорити зусилля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні.

Потім він поїде до Лондона для консультації з британськими високопосадовцями.

Раніше повідомлялося, що спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер здійснить візит до України до кінця липня.

Нагадаємо, 7 липня державний секретар США Рекс Тіллерсон призначив колишнього постпреда США при НАТО Курта Волкера спеціальним представником із питань України. Він координуватиме зусилля Державного департаменту із врегулювання конфлікту в Україні. Його перший візит до України відбувся 9-11 липня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.