Німеччина заговорила про погіршення відносин з РФ через скандал із Siemens

Неділя, 23 липня 2017, 09:37

Німеччина попереджає Росію, що порушення санкцій, включаючи поставку в Крим чотирьох газових турбін, доставлених в РФ компанією Siemens, веде до напруженості у відносинах між двома країнами.

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ ФРН, повідомляє Reuters.

За словами речника, німецький уряд неодноразово звернув увагу Москви на наявність порушень існуючих санкцій та неправомірних дій російських компаній.

Президент Росії Володимир Путін запевняв тодішнього німецького міністра економіки Зігмара Габріеля, що турбіни не будуть відправляти до окупованого Криму.

"Уряд знову нагадав Росії про ці гарантії та зазначив, що таке значне порушення санкцій ставить нові перешкоди у відносинах між Німеччиною та Росією", - заявив прес-секретар МЗС.

Нагадаємо, Росія поставила на окупований півострів чотири турбіни Siemens, які призначалися для проекту на Тамані. Турбіни Росія планує використати для нових кримських ТЕС.

Згодом Siemens заявив про наміри судитися, вимагаючи від росіян вивезення турбін із Криму.

Крім того, концерн Siemens оголосив, що у зв’язку із незаконною доставкою його турбін в окупований Крим призупинить поставки енергообладнання російським компаніям.

Детальніше про колізію із турбінами Siemens - читайте у статті на ЄвроПравді: "Точка неповернення від Siemens: як Україні реагувати на порушення санкцій ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.