Спецпредставник Держдепу США і посол Йованович прибули на Донбас

фото
Неділя, 23 липня 2017, 15:01

Офіційна делегації Державного департаменту США, яку очолив спеціальний представник з питань України Курт Волкер, прибула до району проведення АТО на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО на своїй сторінці у Facebook

Разом з Волкером до складу делегації увійшли посол США в Україні Марі Йованович, співробітник Держдепартаменту США Лейн Бал, військовий аташе при посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт та інші посадові особи.

 

Делегація відвідала прифронтову Авдіївку, де провела зустріч з військовими, представниками військово-цивільної адміністрації та постраждалими мешканцями міста.

"Я приїхав сюди особисто, щоб ознайомитися з деталями даних подій. Можу сказати – це жахлива трагедія, адже ми знаємо, що Україна квітуча держава. Наше головне завдання – відновити цілісність і суверенітет України.  Як я зрозумів, це не заморожений конфлікт, а гаряча війна. А ціна небезпечно висока - людські життя", - заявив Волкер.

Представники делегації відвідали відремонтовану школу та завітали до Авдіївського коксохімічного заводу.

За словами Волкера, після візиту в Україну він планує провести зустрічі з представниками урядів європейських країн, для того, щоб консолідувати позицію по ситуації в зоні АТО з нашими союзниками.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.