Брюссель відреагує, якщо нові санкції США проти РФ нашкодять компаніям ЄС

Понеділок, 24 липня 2017, 08:56

Брюссель готується вжити заходів, якщо нові санкції США проти Росії нашкодять європейським енергетичним компаніям.

Про це повідомляє The Financial Times.

Жан-Клод Юнкер, президент Європейської комісії, закликав негайно переглянути питання, як Брюссель повинен реагувати, якщо нові санкції, які обговорюються в Конгресі США, нашкодять європейським енергетичним компаніям або іншим підприємствам.

Згідно з запискою, підготовленою для засідання Єврокомісії на середу, Брюссель "повинен бути готовим діяти протягом декількох днів", якщо американські заходи "будуть прийняті без врахування побоювань ЄС".

У записці зазначається, що "основна увага" Брюсселя полягатиме у пошуку "публічного чи письмового запевнення" від адміністрації Трампа, що вона не застосує нові санкції таким чином, щоб нашкодити інтересам ЄС.

Раніше повідомлялося, що в Євросоюзі висловили тривогу щодо кроків Конгресу США в напрямку посилення санкцій проти РФ, закликавши Вашингтон координувати свої дії з партнерами по G7 та попередили про непередбачені наслідки.

Нагадаємо, члени Демократичної партії представили в Палаті представників конгресу США нову версію законопроекту про санкції проти Росії й Ірану.

У Білому домі в цілому підтримують законопроект щодо нових санкцій проти Росії та Ірану, втім критикують ту частину, яка стосується обмеження повноважень президента США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.