У Франції відбудуться переговори щодо врегулювання кризи в Лівії

Понеділок, 24 липня 2017, 10:48

У Франції 25 липня відбудуться переговори підтримуваного ООН глави уряду Лівії Фаєза аль-Серрая та генерала Халіфа Хафтара, сили якого контролюють схід країни.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Єлисейського палацу.

Переговори відбудуться за участі президента Франції Еммануеля Макрона. Зустріч має на меті показати підтримку Франції в зусиллях, спрямованих на стабілізацію країни.

"У консультаціях з усіма своїми партнерами Франція має намір продемонструвати свою підтримку зусиль зі створення політичного компромісу під егідою Організації Об'єднаних Націй, який об'єднає на інклюзивній основі все лівійські сторони", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кінцеве завдання переговорів полягає в тому, щоб побудувати державу, здатну задовольнити основні потреби лівійців і з єдиною армією під цивільним контролем.

"Це необхідно для контролю території Лівії і її кордонів для боротьби з терористичними групами і незаконним обігом зброї та мігрантів", - зазначили в Парижі.

Як відомо, у 2016 році Хафтар відмовився підтримати лівійський уряд єдності, його підтримують Єгипет та ОАЕ. Він також двічі їздив до РФ, за деякими даними, для отримання збройної підтримки.

Росія заявляла, що Хафтар має грати "певну роль" у керівництві Лівії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.