Безвізом з ЄС скористалися 55 тис. грузинів, 3 тисячі ще не повернулися назад

Понеділок, 24 липня 2017, 12:16

З 28 березня 2017 року безвізовим режимом з Євросоюзом скористалися 55 тисяч громадян Грузії, з яких в законні терміни до Грузії на даному етапі не повернулися 3000 осіб.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Грузії Шалва Хуцішвілі. повідомляє Apsny.ge.

Як зазначив Хуцішвілі, ті особи, які ще не повернулися в Грузію, міністерством ідентифіковані.

За його словами, на даному етапі не можна прямо сказати, що ці 3000 осіб порушили норму про 90-денне перебування в ЄС, тому що частина цих громадян могла поїхати в такі країни, з якими Грузія також має безвізовий режим.

"Можливо, хтось із них відправився в Україну, Білорусь або Туреччину. Однозначно не можна сказати, що вони порушили 90-денний безвізовий режим, але ми ввели цих людей в потенційну групу ризику і ведемо моніторинг, з яких регіонів вони поїхали, хто це, які у них зв'язку, що їх потенційно може цікавити і т.д .

В основному великих ризиків поки не було, тому що велика маса повертається назад. З тих країн, куди приїжджають громадяни Грузії, поки сигналів немає ", - заявив Хуцішвілі.

За словами заступника міністра, в ці дані не входять особи, які скористалися сухопутним кордоном.

"Наприклад, якщо хтось полетів до Білорусі, пробув там один тиждень, а потім відправився в Литву, то такі особи в цих даних не враховуються", - зазначив він.

"Найбільші показники візитерів (з Грузії) зафіксовані в тих країнах, з якими є пряме авіасполучення, а також де є велика діаспора - Німеччина, Франція, Польща, Греція і т.д. Якщо судити по цих трьох місяцях, то великих ризиків немає. Превентивна робота, інформаційні кампанії принесли свій результат", - заявив Хуцішвілі.

Як відомо, безвізовий режим між Грузією і ЄС набув чинності 28 березня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.