Меттіс обурився витратами США на "лісову" форму для Афганістану, де немає лісів

Вівторок, 25 липня 2017, 09:57

Міністр оборони США Джим Меттіс розкритикував посадових осіб Пентагону за витрачання 28 мільйонів доларів форму з "лісовим" камуфляжем для афганських солдатів.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на документ, який був розісланий старшим посадовим особам Пентагону.

"Недобросовісні рішення про те, щоб витрачати гроші платників податків в неефективний та марнотратний спосіб, не повинні повторюватися", - заявив він.

Як відомо, у звіті комісії Special Inspector General for Afghanistan Reconstruction (SIGAR), яка займається контролем засобів, що виділяються для відновлення Афганістану, вказується, що на покупку форми з лісовим камуфляжем з 2008 по 2017 роки США витратили до $28 млн.

"Замість того, щоб мінімізувати цей звіт чи виправдовувати марнотратні рішення, я очікую, що всі відомства Міністерства оборони використовуватимуть цю помилку як каталізатор, щоб виявити випадки марнотратної практики та здійснять рішучі кроки, щоб покласти цьому край", - йдеться у документі.

Нагадаємо, після спеціальної перевірки, проведеної прокуратурою, стало відомо, що за останні десять років Пентагон дарма витратив $28 мільйонів на купівлю уніформи для афганської армії з "лісовим" камуфляжем, придатну для крихітної частини цієї країни.

Міністр оборони Афганістану вибрав дорогий "лісовий" колір, права на який належали приватній фірмі, замість безкоштовного камуфляжного малюнку, що належить уряду США. У звіті підкреслюється, що "ліси займають лише 2,1% загальної площі Афганістану".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.