Уряд Польщі планує продовжувати судову реформу попри вето президента

Вівторок, 25 липня 2017, 10:18

Уряд Польщі має намір продовжити реформування судової системи, незважаючи на відмову президента Анджея Дуди підписувати прийняті парламентом закони.

Про це заявила польський прем’єр Беата Шидло у зверненні до поляків, повідомляє TVN24.

"У нас є стабільна більшість. Ми не піддамося тиску. Ми будемо проводити нашу програму. Сьогоднішнє вето президента сповільнило роботу з реформування, але ми не відступимо", - сказала Шидло.

Вона також розкритикувала противників реформи, заявивши, що такі люди підтримують несправедливу систему.

"Вето президента грає на руку тим, хто бореться за збереження несправедливої системи, системи великих і малих зловживань і гноблення багатьох чесних громадян", - сказала вона.

Шидло наполягає, що реформа судів необхідна, тому що "сьогодні вони діють погано". "Поляки просять мене втрутитися, тому що вони безпорадні і не можуть кинути виклик корпорації суддів", - сказала вона.

Нагадаємо, 24 липня президент Польщі Анджей Дуда заявив, що накладе вето на суперечливі закони про Верховний суд і Національну раду суддів, ухвалені минулого тижня Сенатом в рамках судової реформи.

Минулого тижня віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс закликав Польщу відкласти проведення судової реформи, в іншому разі на Варшаву чекає дисциплінарне покарання.

За його словами, реформа судочинства матиме "дуже значний негативний вплив" на незалежність судів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.