Націоналісти Польщі вимагають заборони фінансування НУО іноземним капіталом

Вівторок, 25 липня 2017, 10:23

Польська націоналістична організація "Національно-радикальний табір" (ONR) направила відкритого листа прем'єр-міністру Польщі Беаті Шидло з вимогою рішучих дій уряду, спрямованих на впровадження правової заборони на фінансування неурядових організацій іноземним капіталом.

Про це повідомляє Pp.pl.

"У зв'язку з напруженою соціально-політичною ситуацією в країні, яка, на нашу думку, є результатом цілеспрямованих і запланованих дій, що мають своє джерело за межами Польщі, ми вимагаємо рішучих дій польського уряду, спрямованих на введення обмежень, і в кінцевому підсумку правової заборони фінансування НУО та інших установ, які частково фінансуються іноземним капіталом, зокрема, коштом відомого мільярдера Джорджа Сороса", - йдеться в листі, який був направлений Шидло напередодні, 24 липня.

За словами активістів "Національно-радикального табору" (пол. Obóz Narodowo-Radykalny, ONR), дії політиків "тотальної опозиції" підтримуються зовнішніми факторами.

"Ми заявляємо - жодного Майдану у Польщі, стоп Майдану, ні Соросу та його інтересам в Польщі. Ми хочемо уникнути зовнішніх впливів, і ми закликаємо прем'єр-міністра вжити таких заходів", - заявив прес-секретар ONR Томаш Калиновський.

На його думку, Джордж Сорос "є людиною, яка хоче вплинути на політичну ситуацію суверенної держави в Угорщині та Польщі".

Нагадаємо, Угорщина ухвалила закон про більш жорсткі правила діяльності в країні для неурядових громадських організацій, що фінансуються з-за кордону. У Єврокомісії заявили, що новий закон про НУО не відповідає законодавству ЄС, та відкрили провадження щодо Угорщини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.