США розмістять по роті в країнах Балтії на час навчань РФ "Захід" – посол США в Естонії

Вівторок, 25 липня 2017, 13:30

Посол Сполучених Штатів в Естонії Джеймс Мелвілл-молодший заявив, що в кожній балтійській країні буде розміщено по роті у період російських навчань "Захід".

Про це посол заявив в коментарях виданню Delfi.

"У неділю в Естонію з візитом прибуде віце-президент Майк Пенс, щоб підкреслити наші міцні відносини, які постійно розвиваються. Починаючи з відновлення незалежності Естонії та відкриття посольства США на вулиці Кентманні, Америка і Естонія разом працювали в ім'я збільшення добробуту і безпеки обох країн. У 2004 році ми привітали вступ Естонії в НАТО і взяли на себе незламні зобов'язання перед прибалтійським регіоном, що показують, що напад на одного члена НАТО є нападом на весь альянс", - сказав Мелвілл-молодший.

"Після незаконної анексії Криму Росією, США та НАТО відреагували в лічені години і забезпечили готовність Естонії. Ми поділяємо думку, що при спілкуванні з Росією демонстрація сил не є провокацією і що провокація - це демонстрація слабкості.

Наші дії говорять більше, ніж будь-які слова: НАТО розмістив в Естонії та інших країнах Балтії і Польщі бойові групи, розміром як батальйон. З цієї причини ми розмістимо по роті в кожній з країн Балтії під час російських навчань "Захід", - заявив він.

"Захід-2017" - спільні навчання Збройних сил РФ та Білорусі, заплановане в період з 14 по 20 вересня цього року. За офіційними даними РФ, в навчанні візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.