ЄС продовжив військово-морську операцію "Софія" до кінця 2018 року

Вівторок, 25 липня 2017, 15:31

Рада ЄС продовжила мандат військово-морської операції "Софія" до 31 грудня 2018 року.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Ради.

У заяві відзначається, що ця операція має два допоміжні завдання: підготовка лівійської берегової охорони та військово-морського флоту та сприяння імплементації ембарго на постачання зброї на узбережжя Лівії відповідно до Резолюцій РБ ООН.

Рада також вирішила створити механізм моніторингу за тими, хто вестиме підготовку лівійської берегової охорони, щоб забезпечити довгострокову ефективність підготовки.

Запланована провести нову діяльність зі збору інформації про незаконну торгівлю нафтою з Лівії відповідно до Резолюції РБ ООН і розширити можливості для обміну інформацією про торгівлю людьми з правоохоронними органами країн-членів ЄС, Frontex та Європолом.

Операція "Софія" була започаткована 22 червня 2015 року в рамках комплексного підходу ЄС, який має допомогти зменшити потік нелегальної міграції та знешкодити торгівців людьми та мережі контрабандистів.

За даними ЄС, з того часу операція сприяла арешту та передачі італійським властям 110 підозрюваних контрабандистів та торговців людьми, а також нейтралізувала 470 суден. Крім того, операція допомогла врятувати близько 40 тисяч життів у Середземному морі.

Нагадаємо, парламент Британії опублікував доповідь, в якій йдеться про те, що військово-морські сили країн ЄС не змогли зупинити потік мігрантів у Середземному морі і операція "Софія" не має продовжуватися у нинішньому вигляді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.