Антикорупційні органи України і Латвії домовились про співпрацю

Вівторок, 25 липня 2017, 18:09

Національне агентство з питань запобігання корупції України (НАЗК) і Бюро із запобігання та боротьби з корупцією Латвійської Республіки (KNAB) підписали Меморандум про порозуміння і співпрацю.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Угода спрямована на розвиток i зміцнення співробітництва шляхом обміну інформацією та досвідом у галузі запобігання корупції.

Співпраця відбуватиметься за такими напрямками як формування, моніторинг і реалізація засад антикорупційної політики, виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів,  перевірка декларацій державних службовців.

Крім того, співпрацюватимуть у здійсненні нагляду за дотриманням вимог щодо конфлікту інтересів та інших обмежень, встановлених антикорупційним законодавством, контролі за фінансуванням політичних партій, запобіганні та виявленню корупції.

Відповідно до Меморандуму НАЗК та KNAB розвиватимуть взаємне співробітництво у формі обміну інформацією неконфіденційного характеру з питань удосконалення законодавства та практики розслідування справ про порушення у сфері запобігання корупції, організації і участі в тренінгах, конференціях та інших заходах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.