Сенат та Палата представників готові надіслати Трампу на підпис закон про санкції

Четвер, 27 липня 2017, 07:58

Палата представників та республіканці Сенату Конгресу США досягли згоди щодо законопроекту про санкції проти РФ, Ірану та КНДР, що прокладає шлях для надсилання законопроекту на стіл президенту США Дональду Трампу на підпис.

Про це повідомляє CNN.

Лідер більшості Палати представників Кевін Маккарті та голова комітету Сенату з міжнародних відносин Боб Коркер досягли згоди в середу ввечері щодо законодавства про нові санкції проти Росії, Ірану та Північної Кореї.

"Після дуже продуктивних дискусій з лідером Маккарті, я радий оголосити, що ми досягли угоди, яка дозволить нам відправити законодавство щодо санкцій на стіл президента", - сказав Коркер.

Повідомляється, що Коркер і Маккарті дискутували через "північнокорейську частину" законопроекту, яку додала Палата представників, коли прийняла пакет санкцій у вівторок.

Коркер не хотів схвалювати санкції, не надавши Сенату шанс внести зміни в "північнокорейську частину".

Згідно з угодою, Сенат прийме законопроект Палати представників, відправивши його на стіл Трампу.

В обмін, Маккарті пообіцяв взяти на себе майбутні північнокорейські санкції, які надійдуть від Сенату.

Нагадаємо, Палата представників США ухвалила законопроект "Протидія супротивникам Америки через санкції", в якому важливе місце відведене підтримці суверенітету і територіальної цілісності України, а також посиленню санкцій проти РФ

Законодавча ініціатива перед набуттям чинності має бути схвалена Сенатом та підписана президентом США.

Про подробиці нових санкцій читайте у матеріалі "ЄвроПравди": "Деталі нових санкцій проти Росії: що змінив Конгрес у законі про покарання ворогів США".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.