Поліція стежила за опозицією під час протестів у Польщі – ЗМІ

Четвер, 27 липня 2017, 09:37

Польська поліція під час протестів проти судової реформи таємно стежила за головою опозиційної партії "Сучасна" і членами неурядової організації "Громадяни  Польщі".

Про це у четвер повідомляє Gazeta Wyborcza.

На підтвердження цієї інформації у видання є записи, які були надіслані у газету невідомим відправником. Записи датуються 21 липня, коли у Сеймі відбувалося обговорення закону про Верховний суд.

Згідно із записами, поліція проводила стеження за лідером опозиційної партії "Сучасна" Ришардом Петру та двома членами опозиційної організації "Громадяни Польщі" Войцехом Кінасєвічем і Тадеушем Яскжевскі.

Заступник головного редактора видання так прокоментував рішення опублікувати матеріал на цю тему: "Розкриття поліцейських записів, які дискредитують цю владу, є нашим журналістським обов’язком. Це випливає з ролі, яку вільні медіа відіграють у правовій державі. Оскільки ЗМІ повинні бути голосом громадян, а не уряду". 

Видання цитує експертів, які відзначають, що такі операційні техніки поліції стосовно політиків можуть бути перевищенням повноважень чиновників.

Поліція не надала виданню жодних роз’яснень щодо опублікованої інформації. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.