Посольство виступає за розслідування втручання України у вибори США – Чалий

Четвер, 27 липня 2017, 09:57

Посольство України у США зацікавлене у розслідуванні щодо втручання України у вибори президента США 2016 року.

Про це в інтерв’ю "Радіо Ера" розповів посол України у США Валерій Чалий.

За його словами, посольство України у США більш за все зацікавлене у розслідуванні, адже має сподівання, що стане зрозуміло, яким чином з’явились фейкові статті в окремих виданнях щодо інформаційної кампанії про втручання України в передвиборчу кампанію США.

"Америка важлива, але всі розмови про кампанію можуть відволікати від стратегічного бачення спільних цілей у майбутньому", - наголосив Чалий.

За словами Чалого, під час виборчої кампанії посольство відстежувало ситуацію в обох штабах і виходило на контакт на з’їздах двох партій, щоб в майбутньому мати взаємодію з однією з цих адміністрацій Сполучених Штатів.

Як відомо, у січні видання Politico, посилаючись на джерела, повідомило, що українські урядовці намагалися вплинути на вибори президента та допомогти виграти кандидатці демократів Гілларі Клінтон.

Згодом кандидат на посаду директора ФБР Крістофер Рей пообіцяв перевірити, чи втручалась Україна у президентські вибори у США

У вівторок, 25 липня, президент США Дональд Трамп заявив, що Україна саботувала його передвиборчу кампанію з метою допомогти його опонентці Клінтон перемогти на виборах. Він закликав Генпрокурора США розслідувати цю історію.

Газета Washington Post спростувала заяви Трампа про втручання України у вибори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.